• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni srnin hrbet

Sestavine

Za pecivo:

  • 5 jajc
  • 120 g zmehčanega masla
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 100 g stopljene kuverture
  • 150 g naribanih mandljev
  • 40 g navadne moke
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 50 g marelične marmelade

Za glazuro:

  • 150 g kuverture
  • 100 ml vode
  • 120 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 50 g celih mandljev

Zmehčano maslo in moka za kalup.

Priprava

Pekač premažite z maslom in posipajte z moko. Pečico segrejte na 170 °C.

Ločite beljake in rumenjake. Maslo, vaniljev sladkor in sol stepajte do penaste teksture in mešanici nato dodajte še segreto kuverturo. Dodajte tudi rumenjake. Beljake stepite v sneg in mu postopoma dodajajte Wiener Zucker sladkor za peko. Sneg mora postati kremast, takrat ga lahko previdno zložite v zmes.

Mandlje zmešajte z moko, le to pa nato previdno vmešajte v jajčno zmes. Zmes nato vlijte v pekač in pecivo pecite v ogreti pečici, pri 170 °C. Pecite eno uro. Nato počakajte, da se pecivo ohladi.

Pecivo premažite z vročo marelično marmelado. Za glazuro razdrobimo čokolado na majhne koščke. Zavrite vodo in sladkor ter mešanici dodajajte čokolado. Mešajte z ročnim mešalnikom in počakajte, da se čokolada popolnoma raztopi.

Počakajte, da se glazura nekoliko ohladi in nato z njo prelijte pecivo. Okrasite ga še z mandlji in počakajte, da se popolnoma ohladi.

Dober tek!

Share or print this recipe

več receptov

Torta z rumom in kokosom

Fina makova torta

Pisani krhki piškoti

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Bananino-kokosove brezglutenske ploščice

Marcipanove kroglice z ingverjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".