• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni rogljički s cimetom in trsnim sladkorjem

Sestavine

Za 8 kosov
testa:

  • 380 g moke
  • 20 g kakava
  • 1 jajce velikosti M
  • 50 g masla
  • 240 ml mleka
  • 60 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 20 g kvasa
  • 2 g cimeta
  • 5 g soli

Za dekoracijo:

  • 1 jajce velikosti M
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko

Priprava

V posodi zmešajte mleko pri sobni temperaturi, 100 g moke, kakav in kvas ter prekrijte s krpo. Pustite da testo vzhaja 1 uro pri sobni temperaturi. Po tem dodajte preostalo moko in jajca ter sladkor in mešajte 2 do 3 minute z žlico ali mešalnikom. Dodajte sol in cimet ter na koncu maslo. Mešajte dalje, dokler ni testo trdno in elastično. To lahko traja 10 do 15 minut. Prekrijte testo s folijo ali vlažno krpo ter pustite, da počiva pri sobni temperaturi, dokler se volumen ne podvoji, najmanj 30 minut. Vzhajano testo previdno položite na rahlo pomokano delovno površino in s prsti razvlecite v krog premera približno 25 cm. S pomočjo krožnega rezalnika narežite testo na osem enako velikih kosov. Vzemite posamezne kose ter jih na pomokani delovni površini razvaljajte v poldogovate trikotnike. Potem jih preložite v smeri širšega roba proti vrhu. Čim pogosteje jih boste preložili ter razvaljali, tem višji bodo rogljički pri peki ter tako tudi bolj rahli. Položite rogljičke z nekaj razmika na pekač obložen s papirjem za peko, saj bodo pri peki zelo vzhajali. Prekrijte s folijo in pustite da pri sobni temperaturi vzhajajo na 2,5-kratnik svojega volumna. Premažite s stepenim jajcem ter posipajte s preostalim trsnim sladkorjem ter pecite v segreti pečici pri 190° C približno 12 min, dokler ne dobijo temno-zlate barve. Sveže pečeni so najboljšega okusa.

Share or print this recipe

več receptov

Schwarzwaldski tartlet

Piškoti za srečo

Browniji s sezamom

Mafini s cimetovimi zvitki

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Srnin hrbet

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".