
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za 8 kosov
testa:
Za dekoracijo:
V posodi zmešajte mleko pri sobni temperaturi, 100 g moke, kakav in kvas ter prekrijte s krpo. Pustite da testo vzhaja 1 uro pri sobni temperaturi. Po tem dodajte preostalo moko in jajca ter sladkor in mešajte 2 do 3 minute z žlico ali mešalnikom. Dodajte sol in cimet ter na koncu maslo. Mešajte dalje, dokler ni testo trdno in elastično. To lahko traja 10 do 15 minut. Prekrijte testo s folijo ali vlažno krpo ter pustite, da počiva pri sobni temperaturi, dokler se volumen ne podvoji, najmanj 30 minut. Vzhajano testo previdno položite na rahlo pomokano delovno površino in s prsti razvlecite v krog premera približno 25 cm. S pomočjo krožnega rezalnika narežite testo na osem enako velikih kosov. Vzemite posamezne kose ter jih na pomokani delovni površini razvaljajte v poldogovate trikotnike. Potem jih preložite v smeri širšega roba proti vrhu. Čim pogosteje jih boste preložili ter razvaljali, tem višji bodo rogljički pri peki ter tako tudi bolj rahli. Položite rogljičke z nekaj razmika na pekač obložen s papirjem za peko, saj bodo pri peki zelo vzhajali. Prekrijte s folijo in pustite da pri sobni temperaturi vzhajajo na 2,5-kratnik svojega volumna. Premažite s stepenim jajcem ter posipajte s preostalim trsnim sladkorjem ter pecite v segreti pečici pri 190° C približno 12 min, dokler ne dobijo temno-zlate barve. Sveže pečeni so najboljšega okusa.
Share or print this recipe