• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni orehi

Sestavine

  • 250 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 80 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 2 rumenjaka
  • 220 g masla
  • 30 g kakava
  • 2 žlici marelične marmelade
  • Rum
  • Nugatova krema

Priprava

S pomočjo mešalnika zgnetemo vse sestavine. Testo oblikujemo v kroglo in pustimo počivati v hladilniku vsaj 2 uri.

Testo razdelimo na 15 g koščke in jih zvaljamo v kroglice. Kroglice pomokamo in oblikujemo zareze, da bodo te izgledale kot orehi. Okoli kroglic izdolbemo zarezo za kremo. Pečemo jih 10 minut.

Marmelado zmešamo z rumom in z mešanico premažemo orehe. Nugat kremo damo v vrečko za zmrzovalnik, le-tej odrežemo konico in kremo nabrizgamo v izdolbino za kremo na orehih. Počakamo, da se ta malo strdi. Orehe shranjujemo v neprodušno zaprtih posodah.

Share or print this recipe

več receptov

Makove žemljice z marmelado

Piškoti iz čokolade in vanilje

Kolački iz medenjakov

Kokosovo pecivo z makom

Medenjakov liker

Adventni sufle

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".