• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna torta

Sestavine

  • 6 jajc
  • 250 g pecilnega sladkorja
  • 250 gramov masla
  • 120 gramov čokolade
  • 2 skodelici espressa
  • 2 žlici ruma
  • 250 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška

za glazuro

  • 200 ml kave ali sadnega čaja
  • 1 žlica ruma
  • Ribezova ali malinova marmelada
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 ml stepene smetane

za "korenje":

  • 10-20 jagod
  • 1 lonček bele čokoladne glazure ali kuverture
  • Jedilna barva oranžna (ali rumena in rdeča)

Priprava

Pripravite espresso in pustite, da se ohladi. V ponvi med nenehnim mešanjem stopimo maslo in čokolado. Jajca stepamo s pecilnim sladkorjem 5-7 minut, dokler ne postanejo penasta in vmešamo masleno-čokoladno mešanico. Dodajte rum in espresso ter nadaljujte z mešanjem. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo. Zmes razporedimo po pekaču z visokim okvirjem in pečemo na vročem zraku 170 °C cca. 25 minut (preizkusite z nabodalom).

Kolač prebodemo z vilicami. Pripravite kavo ali čaj, zmešajte z rumom, prelijte po kolaču in počakajte, da tekočina izgine. (Ne skrbite, ni preveč tekočine, prepojila bo torto). Torto namažemo z marmelado.

Za čokoladno glazuro damo čokolado in stepeno smetano v ponev in stopimo na zmernem ognju ob stalnem mešanju. Namažite po torti in pustite da se strdi.

Za jagodno in korenčkovo glazuro pripravimo belo čokoladno glazuro po navodilih na embalaži. Vmešajte jedilno barvo. (Gel barve se najbolje obarvajo). Jagode primemo za pecelj in jih pomočimo v čokolado. Položite na papir za peko in pustite, da se posuši. (Nasvet: jagode hranite v hladilniku in jih vzemite ven šele tik pred barvanjem).

Odstranite okvir iz pekača. Zunanje 2-3 cm odrežemo z nožem, damo v skledo in nadrobimo. V čokoladno torto dajte jagode. Torto preložimo na krožnik in potresemo z nadrobljenimi tortnimi robovi ("zemlja").

Namig za veliko noč: okrasite čokoladno polje s sladkornimi cvetovi in čokoladnimi velikonočnimi jajci.

Share or print this recipe

več receptov

Kuglof s pistacijami

Torta iz skute in maskarpone sirom

z bezgovimi jagodami in cvetnimi lističi vrtnic

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Kolački iz medenjakov

Tarte z jagodami in bezgom

Lešnikovi-figovi štrudlji

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".