• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Sestavine

Testo:

  • 160 g mandljeve ali riževe moke
  • 90 g koruznega škroba
  • 40 g zmletih oreščkov
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 2 rumenjaka
  • 260 g masla

 

Kokosova krema:

  • 750 g svežega sira oziroma skute
  • 500 g mascarpona
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Vaniljina kaša ali aroma
  • 100 g kokosove moke
  • 2 žlici ruma
  • 2 paketka želatine

 

Mangov nadev:

  • 2 manga
  • Cimet
  • 3 žlice Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Vaniljina kaša ali aroma
  • 2 paketek želatine

Priprava

Vse sestavine za testo zgnetite skupaj. Pekač obložite s peki papirjem ali pa ga namastite. Testo razporedite po pekaču in pecite na 175 °C, približno 12 do 15 minut. Ko se ohladi ga zdrobite na fine koščke. Stopite maslo in ga zmešajte s koščki testa. Maso tesno razporedite po okroglem pekaču, 24 cm premera. Ohladite v hladilniku.

Zmešajte mascarpone, kremni sir, sladkor, vaniljevo kašo, kokosovo moko in rum, dokler ne nastane gladka krema. Želatino pripravite v skladu z navodili in jo nato previdno vmešajte v kremo. Le to nato razporedite po ohlajenemu testu.

Mangom odstranite koščice in jih spasirajte. Dodajte jim cimet, sladkor in vaniljo. Ponovno pripravite želatino in jo previdno vmešajte v kremo. Mango razporedite po kokosovi kremi in torto nato postavite v hladilnik. Tam jo pustite čez noč. Drug dan jo lahko okrasite z rdečimi pomarančami, rožmarinom, kokosom in koščki limone.

Share or print this recipe

več receptov

Rabarbarina torta

Jabolčna-makova torta

Čokoladno-bananine pletenke

Kostanjevo pecivo

Borovničeva torta s pinjencem

Skutna torta (brez peke)

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".