• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz pečenih jabolk

Sestavine

  • 2 kg kislih jabolk
  • 1 bio limona
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • Malce ruma
  • 100 g orehov
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 3:1

Priprava

Jabolka razpolovite in z majhnim nožem odstranite sredico, da v jabolkih nastane manjša jamica. Nato jih položite v pekač in jim dodajte približno 250 ml vode. Zmešajte cimet in sladkor ter mešanico vsujte v jamice. Pokapajte jih še z malce ruma. Jabolka pecite v pečici, ogreti na 200 °C, približno 45 minut. Postati morajo mehka.

Orehe očistite in jih postavite na pekač. Malce jih popecite v vroči pečici in jih nato sesekljajte. Pečena jabolka spasirajte in jim dodajte naribano limonino lupinico, limonin sok in želirni sladkor. Mešanico nato pustite vreti 4 minute. Ko je marmelada pripravljena, ji dodajte še orehe in jo nato prelijte v čiste kozarce.

  

Share or print this recipe

več receptov

Marelična marmelada z lešnikovo čokolado

z video navodili

Marmelada iz kokosa in jagod

Marelično borovničeva marmelada

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Marmelada iz rabarbare in jagod

Syrup iz limete, kumare in bezovih cvetov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".