• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Biskvitna rolada z borovnicami

Sestavine

Porcije: 15
Čas priprave: 25 minut (brez hlajenja)

Za biskvit:

  • 6 jajc
  • 180 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 ščepec soli
  • 6 jedilnih žlic mineralne vode
  • 180 g moke

Za nadev:

  • 200 g borovničeve marmelade
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 30 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 200 g skute
  • 100 g navadnega jogurta
  • 200 ml stepene smetane
  • Lupina pol bio limone
  • 10 želatinska lističa

Namig: Nadev začinite z 2 žlicama sivkinega sirupa.

Za na vrh:

  • 125 ml stepene smetane
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja
  • 1 jedilna žlica Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 50 g kokosove moke
  • užitne cvetlice

Priprava

Biskvit:

Pečico segrejte na 200 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Jajca s sladkorjem in ščepcem soli stepajte 10 minut.

Dodamo mineralno vodo.

Moko presejemo, dodamo žlico po žlico in premešamo.

Mešanico enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in jo 12 minut pecite v spodnji tretjini ogrete pečice.

Kuhinjsko krpo posujte s sladkorjem v prahu in ko vzamete biskvit iz pečice, ga obrnite neposredno nanjo. Zelo previdno odstranite papir za peko in ga ponovno razporedite po biskvitu. Biskvitno rolado zvijemo s papirjem za peko in pustimo, da se ohladi.

Za nadev:

Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.

Želatinske lističe za 5 minut namočite v hladno vodo.

Zmešajte skuto, navadni jogurt, brusnično maslo, sladkor, vanilijev sladkor in limonino lupinico.

Želatino dobro pretlačite in jo stopite v kozici na nizki temperaturi.

V stopljeno želatino vmešajte tretjino bele zmesi in segrevajte, da dobite tekočo zmes. Dodajte preostali mešanici skute in temeljito premešajte.

Nežno vmešajte čvrsto stepeno smetano. Kremo damo v hladilnik, da se strdi.

Ko se krema strdi, biskvit previdno odvijte in odstranite papir za peko.

Biskvit previdno premažite s kremo in ga ponovno previdno uvijte.

Biskvitno rolado zavijte v folijo za živila in jo vsaj za 4 ure postavite v hladilnik.

Za na vrh:

Smetano z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu stepite da dobite trdo zmes in jo namažite na biskvit.

Kokosove kosmiče kratek čas pražite v neoprijemljivi ponvi  - takoj ko začnejo dišati, preden porjavijo -, jih odstranite iz ponve in pustite, da se ohladijo.

Biskvitno rolado posujte s kokosovimi kosmiči in okrasite z užitnimi cvetovi.

Share or print this recipe

več receptov

Piškoti za srečo

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Kostanjev šarkelj

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Čokoladni srnin hrbet

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".