• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bananin kruh

Sestavine

  • 2 jajci
  • 3 zelo zrele banane
  • 40 g datljev
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 60 g olja
  • 50 g ovsene kaše
  • 30 g lanenih semen
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 4 žlice jogurta
  • 150 g moke
  • Polovica pakiranja pecilnega praška
  • 50 g grobo nasekljanih orehov
  • 25-40 g čokolade za kuhanje

Za dekoracijo:

  • 1 majhna banana
  • 1 žlica Wiener Zucker granuliranega sladkorja

Priprava

Zrele banane pretlačite z vilicami, datlje pa narežite na manjše koščke. Vse sestavine, razen moke in pecilnega praška, zmešajte z mešalnikom. Nastalo zmes prelijte v skledo in vmešajte še moko in pecilni prašek. Orehe in čokolado narežite na majhne koščke in jih previdno zlagajte v testo. Pečico segrejte na 180 °C.

Zmes vlijte v namaščen in pomokan pekač. Banano narežite na rezine in položite na vrh testa. Rezine banan potresite z granuliranim sladkorjem, da postanejo karamelizirane. Pecite 45 minut.

Share or print this recipe

več receptov

Bananin kruh

Srnin hrbet

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Tiramisu z jabolčno čežano

(v kozarcu)

Torta z mrvicami

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".