• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Sestavine

(za približno 20 krofov)

Za testo

  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g moke
  • 50 g jedilnega škroba
  • 70 g mletih orehov
  • 80 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 1 žlička cimeta
  • 120 g masla
  • 3 jajca
  • sok sveže stisnjene bio pomaranče
  • naribana lupinica bio pomaranče

Za glazuro

  • 100 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 1 žlica pomarančnega soka
  • ½ bio pomaranče 

Priprava

Priprava:

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pekač za tipične ameriške krofe (z luknjo na sredini) premažemo z maslom.

V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in jedilni škrob, nato dodamo zmlete orehe, sladkor in cimet ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu dodamo še na koščke narezano maslo in jajca ter z mešalnikom ali pa na roke zgnetemo v čvrsto testo.

Bio pomarančo operemo pod vročo vodo, nato naribamo lupinico, iz preostanka pa iztisnemo svež pomarančni sok. Oboje primešamo v testo. 

Brizgalne vrečke napolnimo s testom, ki ga nato nabrizgamo v modelčke za krofe. Pečemo jih v segreti pečici na 175 stopinj Celzija približno 20 minut. 

Glazuro za krofe pripravimo iz pomarančnega soka in sladkorja v prahu, oboje zmešamo v gladko maso, v katero kasneje potopimo ohlajene krofe.

Bio pomarančo dobro operemo pod vročo vodo in jo prerežemo na pol. Polovico pomaranče nato razrežemo na čim tanjše rezine, te pa potem razrežemo še na četrtinke, s katerimi čim hitreje, da se lepo zlepijo z glazuro, okrasimo krofe.

Share or print this recipe

več receptov

Polžki z borovnicami in skuto

Nedeljski kuglof

s kremnim sirom

Jabolčna torta

Makov štrudelj

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Tarte z jagodami in bezgom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".