• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Adventna torta

Sestavine

Testo

  • 6 jajc
  • 100 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 30 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 80 g čokolade za kuhanje
  • 60 g moke
  • 100 g zdrobljenih mandljev

 

Polnilo

  • ¼ l sladke smetane
  • 100 g masla
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ruma
  • marelična marmelada

 

Dekoracija

  • 800 g mandarininih krhljev (lahko vloženih)
  • zvezdice iz marcipana  

Priprava

Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake skupaj s sladkorjem za peko stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem ter zmesi dodamo toplo, stopljeno čokolado. Moko zmešamo z mandlji in ji dodamo zmes z beljaki. Maso zlijemo v namaščen in rahlo z moko posut model za torte in pečemo 50 minut na 160 stopinj Celzija v predhodno ogreti pečici. Torto vzamemo iz kalupa, jo položimo na kuhinjsko rešetko in pustimo da se ohladi.

Za polnilo vkuhamo sladko smetano, maslo in drobni kristalni sladkor. Odstavimo s štedilnika, dodamo koščke čokolade, dobro premešamo in vsaj za 3 ure postavimo v hladilnik. Dodamo rum ter vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom.

Ohlajeno osnovo za torto prerežemo po dolžini 2-krat. Spodnjo plast premažemo z marelično marmelado in polnilom, nato še obložimo s krhlji mandarine. Nanjo položimo srednjo plast, ki jo premažemo z marmelado in polnilom ter jo pokrijemo z zgornjo plastjo torte. Celotno torto premažemo s polnilom. Torto pustimo na hladnem mestu vsaj pet ur. Pred serviranjem jo okrasimo z marcipanovimi zvezdicami in krhlji mandarine.

Nasvet: Za lažjo pripravo je priporočljivo torto in polnilo pripraviti en dan pred serviranjem torte.

Share or print this recipe

več receptov

Polžki z borovnicami in skuto

Jabolčno-mandljeva torta

Muffini z jagodami in bezgom

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Last Minute Medenjaki

Kuglof z okusom jabolčne pite

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".