Obiščite tudi:

Agranin svet sladkorja

Na kratko o AGRANI

Podjetje AGRANA, ki je edino podjetje v Avstriji za pridelavo sladkorja, pridela v svojih tovarnah v Tullnu in Leopoldsdorfu vsako leto čez 400.000 ton sladkorja. Iz vrhunske sladkorne pese prideluje najrazličnejše vrste sladkorjev pod znamko Wiener Zucker. 

Tovarna v Tullnu

Tovarna sladkorja v Tullnu je bila ustanovljena leta 1937. Poleg tovarne ima dandanes v Tullnu svoj sedež tudi uprava podjetja AGRANA, prav tako pa je v Tullnu tudi centralno skladišče sladkorja. V njem lahko hranijo do 8.000 ton različnih vrst sladkorja blagovne znamke Wiener Zucker, preden ga razpošljejo v najrazličnejše dežele.

Tovarna v Leopoldsdorfu

Tovarno v Leopoldsdorfu so zgradili na pragu prejšnjega stoletja, v letih 1901 in 1902. Sprva so v njej pridelovali trsni sladkor, kasneje pa so svojo proizvodnjo preusmerili v klasični beli sladkor. Dandanes iz tovarne v Leopoldsdorfu razpošiljajo sladkor, pakiran v vrečah po 50 kilogramov, na najrazličnejše naslove podjetij in tovarn po Evropi, ki potrebujejo sladkor za svoje lastne izdelke.

Sladka družina podjetja AGRANA

Wiener Zucker je avstrijska blagovna znamka z dolgoletno tradicijo. Po njenem vzgledu in ob upoštevanju enakih meril kakovosti so na področju srednje in vzhodne Evrope zrasle številne AGRANINE podružnice: na Slovaškem „Korunný Cukor“, na Češkem „Korunní Cukr“, na Madžarskem „Koronás Cukor“, v Romuniji „Mărgăritar Zahăr“ in Bolgariji "Zahira".

Vsa našteta imena predstavljajo sinonim za kakovost, kakršno odlikuje krovno blagovno znamko Wiener Zucker, ob tem pa vsaka posamezna znamka stavi tudi na lokalno edinstvenost.