• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

(Veganski) gumbki

Sestavine

Navadno testo:

  • 125 g hladnega masla
  • 125 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 60 g naribanih prehov
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 15 g kakava

Vegansko testo:

  • 300 g polnozrnate moke iz pire
  • 150 g navadne moke
  • 70 g naribanih orehov
  • 75 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 225 veganske margarine
  • 1 ščepec cimeta
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 50 ml rastlinskega mleka

Priprava

V skledo damo moko, sladkor v prahu, kakav in naribane orehe. Hladno maslo narežemo na majhne koščke in ga dodamo v posodo. Dodamo jajce, sol in cimet. Vse sestavine hitro pregnetemo, da nastane gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo razvaljamo na 3 mm debelo in oblikujemo piškote. S slamico prebodemo luknje v testo, tako, da bodo piškoti izgledali kot gumbi.

Vegansko testo:

Vegansko margarino narežemo na koščke. Vse sestavine premešamo in zgnetemo, da nastane gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za eno uro postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo na debelino 4 mm in izrežemo piškote. Piškote prebodemo s slamico, da izgledajo kot gumbi, nato pa jih položimo na pekač s peki papirjem.

Share or print this recipe

več receptov

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Skutna torta s piškoti speculaas, marcipanom in brusnicami

Nugatovi piškoti

Čokoladna-kokosova rolada

Makove žemljice z marmelado

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".