• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Rabarbarin sirup

Sestavine

  • 1 kg očiščene rabarbare (najbolje tiste z rdečim steblom)
  • 1 kg sladkorja za sirupe Wiener Zucker
  • Listi sveže mete
  • 1 l vode

Priprava

Rabarbaro očistite in narežite na majhne kocke. Narezano rabarbaro zavrite v veliki posodi vode in nato približno 20 minut kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zmehča in nekoliko razpade. Vmešajte 1 kg Wiener Zucker sladkorja za sirupe. V zmes lahko, po želji, dodate še liste sveže mete. Pustite, da se mešanica na sobni temperaturi hladi 3 do 4 ure.

Nastalo mešanico odcedite skozi cedilo. Tekočino nato zavrite in jo kuhajte še tri minute. Še vroč sirup nalijte v očiščene posodice, tesno zaprite in shranite v hladnem prostoru.

Razmerje

Sirup – voda: 1:6

Po odprtju hranite v hladilniku in hitro porabite.

Namig

Sadni pire, ki ostane, prelijte v kozarce in ga shranite v hladilniku. Odličen je z jogurtom!

Video

Share or print this recipe

več receptov

Sirup za ledeni čaj z zelišči

Punč s citrusi in ginom

Jagodni-metin sirup

Chai Latte Sirup

Osvežujoč sadni shake

Jagodni sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".