• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Piškoti z žigom

Sestavine

Za 60 keksov potrebujemo

  • 250 g moke
  • 50 g mleti mandljev
  • 80 g Wiener Zucker sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 220 g hladnega masla
  • 30 g kakava

 

Za okras

  • 250 g fondanta
  • Marelična marmelada ali karamela
  • Barva za živila (gel)
  • unbenutzte Stempel

Priprava

Vse sestavine zmešamo s kuhinjskim robotom, v primeru, da bom delali to z rokami, pa najprej moko zmešamo z mandlji, potem pa na sredini naredimo vdolbinico, v katero damo sladkor in rumenjak, maslo, narezano na majhne koščke in z rokami vse dobro pregnetemo. Testo oblikujemo v kroglo in ga pustimo počivati v hladilniku, ovitega v prozorni foliji, 2 uri.

Pečico segrejemo na 170 °C (program zgoraj/spodaj). Testo vzamemo iz hladilnika, ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo po pomokani površini. Z okroglim modelčkom izrežemo piškote in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih približno 10 minut, nato jih ohladimo.

Fondant na tanko razvaljamo in z modelčkom izrežemo kroge. Postavimo jih na peki papir in nanje z leseno palčko in barvilom vtisnemo oziroma narišemo žig.

Piškote premažemo z marmelado ali karamelo, nato nanje položimo fondant ter rahlo pritisnemo. Pustimo sušiti vsaj 2 uri. Ranimo v neprodušno zaprtem kozarcu za piškote.

Namig: najboljše so gel barve. Druge živilske barve so preredke.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladni gumbi

Piškoti iz čokolade in vanilje

Veganski orehovi piškoti

Spekulasov namaz

Nugatovi piškoti

Božični buhtlji

z granatnim jabolkom in figami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".