• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Nugatovi piškoti

Sestavine

 

Za testo (16 kos piškotov) potrebujemo

  • 150 g hladnega masla
  • 250 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička začimbe speculos
  • 1 čajna žlička začimb za medenjake
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja
  • 70 g mletih oreščkov
  • Vanilijev strok
  • 1 rumenjak

 

Nugat ganache

  • 50 g nugata
  • 50 g sesekljane čokolade
  • 100 g smetane
  • 1 čajna žlička začimbe speculos
  • ¼ žličke začimb za medenjake

Priprava

Pečico segrejemo na 175 °C . Pekač obložimo s peki papirjem.

Hladno maslo narežemo na koščke in ga zamesimo skupaj z moko, pecilnim praškom, začimbami ter sladkorjem. Dodamo zmlete oreščke, vanilijev strok in rumenjaka in vse skupaj dobro pregnetemo. Testo v hladilniku hladimo vsaj eno uro, nato ga razvaljamo po pomokan površini. Izrežemo okrogle piškote in piškote, ki imajo na sredini obliko srca. Število teh piškotov mora biti enako.

Piškote razporedimo po pekaču in jih pečemo v ogreti pečici, in sicer 12-15 minut. Pustimo jih, da se ohladijo.

Za nugat ganache v ponvi segrejemo stepeno smetano, premešano z začimbami. Ponev odstavimo z ognja in v njen raztopimo sesekljano čokolado ter nugat. Ganache pustimo, da se ohladi, potem pa ga razporedimo po okroglih piškotih. Na vrh položimo prav tako okrogle piškote, ki pa imajo na sredini izrezano srce. Na koncu vse posujemo s sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Vaniljeve zvezdice

Veganski orehovi piškoti

Piškoti za srečo

Piškoti iz čokolade in vanilje

Nugatovi piškoti

Božični cake popsi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".