Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo (za 3 biskvite, premer 20 cm):
Za sirup:
Za kremo:
Stisnite limone, nato v kozarec s tesnilom dajte vodo z limoninim sokom, Wiener Zucker sladkor za sirup, rum in liste mete. Mešanico čez noč pustite v hladilniku, zjutraj pa odstranite meto.
Za biskvit stopite maslo in pustite, da se nekoliko ohladi, jajca pa stepite z Wiener Zucker sladkorjem za peko. Stepajte jih toliko časa, da tekstura zmesi postane puhasta in zračna. Dodajte maslo, moko in pecilni prašek. Testo prelijte v tri pekače, prekrite s peki papirjem in premera vsaj 20 cm. Pecite približno 30 minut pri 175 °C. Biskvite odstranite iz pekačev in pustite, da se ohladijo.
Za kremo potrebujete vodno kopel, na kateri približno 5 minut segrevate Wiener Zucker sladkor v prahu. Pomembno je, da se stopi. Z roko ali mešalnikom mešajte dokler ne nastane tekstura, podobna meringi. Vzemite stopljeno maslo in ga »zlagajte« v mešanico. Dodajte še vaniljo.
Prvi biskvit prepojite z metinim sirupom in premažite s tretjino kreme. Nanj položite drugi biskvit. Tudi tega prepojite z metinim sirupom in premažite s kremo. Enak postopek ponovite tudi pri zadnjem. Malce kreme nanesite tudi na robove torte in jih nato postrgajte z lopatico ali ostrim nožem. Tako boste dosegli videz »naked« torte.
Share or print this recipe