• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Mojito – naked torta

Sestavine

Za testo (za 3 biskvite, premer 20 cm):

  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 400 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paketek pecilnega praška
  • 300 g moke
  • 2 žlički vaniljeve paste

Za sirup:

  • 200 ml vode
  • 280 g Wiener Zucker sladkorja za sirupe za bezeg in zelišča
  • 4-5 vejic mete
  • Sok 3 limon
  • 4-6 dcl belega ruma

Za kremo:

  • 4 jajčni beljaki
  • 200 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 2 vaniljeva stroka
  • Nekaj listov mete
  • 2 limeti za okras

Priprava

Stisnite limone, nato v kozarec s tesnilom dajte vodo z limoninim sokom, Wiener Zucker sladkor za sirup, rum in liste mete. Mešanico čez noč pustite v hladilniku, zjutraj pa odstranite meto.

Za biskvit stopite maslo in pustite, da se nekoliko ohladi, jajca pa stepite z Wiener Zucker sladkorjem za peko. Stepajte jih toliko časa, da tekstura zmesi postane puhasta in zračna. Dodajte maslo, moko in pecilni prašek. Testo prelijte v tri pekače, prekrite s peki papirjem in premera vsaj 20 cm. Pecite približno 30 minut pri 175 °C. Biskvite odstranite iz pekačev in pustite, da se ohladijo.

Za kremo potrebujete vodno kopel, na kateri približno 5 minut segrevate Wiener Zucker sladkor v prahu. Pomembno je, da se stopi. Z roko ali mešalnikom mešajte dokler ne nastane tekstura, podobna meringi. Vzemite stopljeno maslo in ga »zlagajte« v mešanico. Dodajte še vaniljo.

Prvi biskvit prepojite z metinim sirupom in premažite s tretjino kreme. Nanj položite drugi biskvit. Tudi tega prepojite z metinim sirupom in premažite s kremo. Enak postopek ponovite tudi pri zadnjem. Malce kreme nanesite tudi na robove torte in jih nato postrgajte z lopatico ali ostrim nožem. Tako boste dosegli videz »naked« torte.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".