• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Limonini piškoti

Sestavine

Za približno 20 piškotov.

Testo:

  • 180 g hladnega masla
  • 250 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • Polovica limonine lupinice
  • 400 g moke
  • ¼ ščepca moke
  • 2 žlici ledeno hladne vode

Premaz:

  • 200 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 2.5 žlice mleka

Dekoracija:

  • Limonina lupinica
  • Rožmarinove vejice

Priprava

Segrejte pečico na 175 °C. Hladno maslo narežite na manjše kocke in ga nato zmešajte s sladkorjem, vodo, limoninim sokom, moko, soljo in limonino lupinico.

Pomokajte delovno površino in iz mase oblikujte kroglo – v kolikor je masa premehka, jo dajte v hladilnik. Testo razvaljajte toliko, da bo debelo ¾ cm. Vzemite modelčke za piškote in izrežite okrogle ali kvadratne oblike. Piškote pecite na 175 °C za 6 do 8 minut – postati morajo rjavi. Počakajte, da se ohladijo.

Za krašenje: sladkor v prahu zmešajte z limoninim sokom in mlekom, nastati mora gladka tekstura. Z njo premažite piškote in jih nato okrasite z limonino lupinico in malce rožmarina.

» Video navodila. 

Video

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".