• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni piškoti

Sestavine

Za približno 40 piškotov.

  • 200 g moke
  • 60 g kakava
  • 175 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 100 g temne čokolade (vsaj 70 %)
  • 50 g pistacij
  • 50 g lešnikov
  • 50 g mandljev
  • 50 g orehov
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 srednje velika jajca
  • 1 žlička začimb za medenjake
  • Nekaj cimeta

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C. Čokolado in oreščke nasekljajte na večje koščke.

Moko, kakav, sladkor in polovico čokolade zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Uporabite kuhinjski mešalnik. Dodajte jajca in začimbe.

Pomokajte delovno površino in nanjo položite testo. Testo na grobo razvaljajte in nato vanj vmesite še koščke čokolade in oreščkov. Testo razdelite na pol in obe polovički oblikujte v enaka valjčka. Pecite na pladnju, prekritem s peki papirjem za 25 minut na 180 °C.

Ko je testo pečeno ga odstranite iz pečice in pustite, da se malce ohladi. Nato rolice razrežite na piškotke, debeline 1 cm. Ponovno pečice za 5-7 minut.

Nasvet

Če želite, lahko piškote pomočite v čokolado. Recept ni namenjen samo zimskemu času! Če izpustite cimet in začimbe za medenjake, ga lahko uporabljate čez celotno leto.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".