Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za približno 40 piškotov.
Pečico segrejte na 175 °C. Čokolado in oreščke nasekljajte na večje koščke.
Moko, kakav, sladkor in polovico čokolade zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Uporabite kuhinjski mešalnik. Dodajte jajca in začimbe.
Pomokajte delovno površino in nanjo položite testo. Testo na grobo razvaljajte in nato vanj vmesite še koščke čokolade in oreščkov. Testo razdelite na pol in obe polovički oblikujte v enaka valjčka. Pecite na pladnju, prekritem s peki papirjem za 25 minut na 180 °C.
Ko je testo pečeno ga odstranite iz pečice in pustite, da se malce ohladi. Nato rolice razrežite na piškotke, debeline 1 cm. Ponovno pečice za 5-7 minut.
Nasvet
Če želite, lahko piškote pomočite v čokolado. Recept ni namenjen samo zimskemu času! Če izpustite cimet in začimbe za medenjake, ga lahko uporabljate čez celotno leto.
Share or print this recipe