Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Drobtine
Cmoki
Preliv
V ponvi stopite maslo in dodajte drobtine, granuliran sladkor in cimet. Pražite do rjave barve in nato pustite, da se ohladijo.
Zavrite mleko z vaniljevim strokom, limonino lupinico in drobnim granuliranim sladkorjem. Strok nato odstranite. Med mešanjem dodajte še zdrob in kuhajte 2 minuti. Odstavite z ognja in vmešajte jajce. Dodajte rikoto.
V večji posodi zavrite osoljeno vodo. Oblikujte 12 cmokov in jih postavite v vrelo vodo. Kuhajo se naj od 6 do 8 minut, nato jih odcedite. Povaljajte jih v drobtinah in postrezite z omako iz jagodičevja in sladkorjem.
Za omako zavrite rdeče vino, rjavi sladkor, cimetovo palčko in zvezdasti janež. Začimbe po 3 minutah odstranite. Koruzni škrob zmešajte s pomarančnim sokom in mešanico dodajte v prekuhano vino. Mešanico še enkrat zavrite in ji nato dodajte še jagode. Nato pustite, da se ohladi.
Share or print this recipe