• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bučni kruh z brusnicami

Sestavine

Za pecivo:

  • 1 hokaido buča (za 280 g bučnega pireja)
  • 2 veliki jajci
  • 200 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 100 ml mleka
  • Vaniljev strok
  • 300 g moke
  • ½ paketa pecilenga praška
  • 1 žlička cimeta
  • 70 g brusnic
  • 100 g orehov

 

Za preliv iz bele čokolade:

  • 150 g bele čokolade
  • 60 g kokosove maščobe

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C in pekač obložite s peki papirjem.

Za bučni pire, operite bučo in jo očistite, odstranite sredico in semena. Bučo narežite na koščke in jih blanširajte v vodi. Nato jo pretlačite, da nastane pire.

Jajca stepajte s sladkorjem, dokler ne bo nastala pena. Vmešajte še mleko, vaniljev strok in 290 g bučnega prireja. Moko zmešajte s pecilnim praškom in cimetom ter dodajte mešanico mokrim sestavinam. Na koncu dodajte še brusnice in orehe.

Zmes vlijte v pekač in pecite v ogreti pečici na 175°C, približno 40 minut. Pecivo stresite iz pekača in počakajte, da se ohladi.

Za glazuro, stopite čokolado s kokosovo maščobo. Pustite, da se malce ohladi in jo nato prelijte po bučnem brusničnem kruhu.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".