Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pekač za torto premažemo z mehkim maslom in potresemo z moko. Moko presejemo, suho sadje narežemo na kocke in ga dodamo moki, dodamo še lešnike. Zmehčano maslo, sladkor v prahu, sol, vaniljev sladkor in limonino lupinico stepemo do pene. Postopoma dodajamo rumenjake. Jajčni beljak dobro stepamo in dodamo drobni granulirani sladkor. 1/3 stepenih beljakov zložimo v maso, nato ji dodamo rum. Po rumu dodamo še preostanek beljakov.
Zmes vlijemo v model in pečemo približno 70 do 80 minut, na 160 °C. Pustimo, da se biskvit ohladi. Vmes stepemo vse sestavine za kremo in mešamo, dokler ne postane kremasta. Pripravimo še krhko testo iz katerega izrežemo božična drevesa in bambije. Testo pečemo približno 12 minut, na 180 °C. Torto vzamemo iz kalupa in jo premažemo s kremo. Piškote okrasimo z belo glazuro in položimo na torto.
Share or print this recipe