• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bambi torta

Sestavine

  • 270 g moke
  • 250 g suhega sadja
  • 100 g nasekljanih lešnikov
  • 350 g mehkega masla
  • 70 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Ščepec soli
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Lupina ene limone
  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 200 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 3 žlice ruma
  • 170 g stepene smetane
  • 250 g mascarponeja
  • Lupina in sok pomaranče
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja v prahu

Priprava

Pekač za torto premažemo z mehkim maslom in potresemo z moko. Moko presejemo, suho sadje narežemo na kocke in ga dodamo moki, dodamo še lešnike. Zmehčano maslo, sladkor v prahu, sol, vaniljev sladkor in limonino lupinico stepemo do pene. Postopoma dodajamo rumenjake. Jajčni beljak dobro stepamo in dodamo drobni granulirani sladkor. 1/3 stepenih beljakov zložimo v maso, nato ji dodamo rum. Po rumu dodamo še preostanek beljakov.

Zmes vlijemo v model in pečemo približno 70 do 80 minut, na 160 °C. Pustimo, da se biskvit ohladi. Vmes stepemo vse sestavine za kremo in mešamo, dokler ne postane kremasta. Pripravimo še krhko testo iz katerega izrežemo božična drevesa in bambije. Testo pečemo približno 12 minut, na 180 °C. Torto vzamemo iz kalupa in jo premažemo s kremo. Piškote okrasimo z belo glazuro in položimo na torto.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".