• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Veganske čokoladno-kokos-pistacijeve ploščice

Sestavine

Za 22 rezin oziroma koščkov potrebujemo:

Testo

  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 140 g kokosovega olja
  • Vanilijev strok
  • 360 g moke
  • 5 žlic pravega kakava
  • ¼ žlička morske soli
  • 6 žlic tople vode

Kokosov preliv

  • 2 žlici ruma
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 200 g kokosove moke
  • 150 g sesekljane čokolade
  • 100 g pistacij

Priprava

Namastite pekač, velikosti 22 x 22 cm. Stopimo kokosovo olje, ki ga zmešamo z vodo, moko, kakavom, sladkorjem in soljo. Zmes enakomerno razporedimo po pekaču in ga 1 uro pustimo v hladilniku. Vzamemo iz hladilnika in 30 minut pečemo v pečici, segreti na 175 °C.

Kokosovo mleko, sladkor in rum počasi kuhamo – približno 20 minut. Zmes prelijemo čez pečeno pecivo oz ploščice ter na vrh dodamo še kokosovo moko. Ustimo, da se vse skupaj ohladi in na koncu še okrasimo s čokolado ter sesekljanimi pistacijami. Narežemo na koščke.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Veganski orehovi piškoti

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Čokoladni orehi

z nugatom

Piškoti za srečo

Čokoladni gumbi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".