• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Torta z okusom medenjakov

Sestavine

Za biskvite:

  • 320 g moke
  • 2 zvrhani žlici kakava za peko
  • ¾ pakiranja pecilnega praška
  • 180 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 žlici začimb za medenjake
  • 200 g masla
  • Malce soli
  • 4 žlice medu
  • 4 velika jajca
  • 230 pinjenca ali pa tekočega jogurta
  • Brusnična marmelada

Za kremo:

  • 500 ml nugat kreme
  • 40 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 1 čajna žlička začimb za medenjake
  • 1,5 žlice kakava za peko

Kandirani oreščki: 

  • 100 g Wiener Zucker sladkorja
  • Malce vode
  • 100 g oreščkov

Priprava

Pečico segrejmo na 170 °C. Stepemo jajca s sladkorjem za peko, dokler ne nastane gosta krema. Stopimo maslo. V skledi zmešajmo moko s kakavom, pecilnim praškom, sladkorjem za peko, cimetom, soljo in začimbami za medenjake. Postopoma vmešamo stopljeno maslo, jajca, med in pinjenec.

Testo razdelimo na tri dele in ga vlijemo v tri pekače za torto. Pecite 25 do 30 minut in nato počakajte, da se ohladi.

V stepeno smetano vmešamo nugat kremo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Kremi dodamo še začimbe za medenjake in nastrgan vaniljev strok. Primešamo tudi kakav.

Biskvite premažemo z brusnično marmelado in na vsakega namažemo tretjino smetane. S preostalo smetano premažemo celotno pecivo. Torta naj se nekaj ur hladi v hladilniku.

Za kandirane oreščke v loncu zavremo granuliran sladkor z vodo. Mešanica naj vre, dokler ne nastane sirup. Sirupu dodamo oreščke, nato pa jih položimo na pekač s peki papirjem in počakamo, da se posušijo.

Pred serviranjem torto okrasimo s svežimi rožmarinovimi vejicami in kandiranimi oreščki.

Share or print this recipe

več receptov

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Pujski za srečo

Kokosovo pecivo z makom

Pecivo z kuhanim vinom

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".