• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Torta iz skute in maskarpone sirom

Sestavine

  • 5 jajc
  • 180 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja
  • 175 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
     
  • 80 ml sirup iz cvetov bezga

za nadev iz skute in mascarpone kremnega sira

  • 4 želatinska lističa
  • 500 g manj mastne skute
  • 250 g mascarpone
  • 100 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
     
  • Posušeni bezgovi cvetovi in cvetni listi vrtnic za dekoracijo
  • 18 cm velik okrogel pekač za torto
  • Nekaj masla
  • Krušne drobtine

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Z maslom namastite obliko za torte, ter posipajte z drobtinami.

Biskvitno zmes pripravimo tako, da močno stepemo jajca, nato postopoma dodajamo sladkor in tudi vanilijev sladkor, dokler zmes ne postane svetlo rumena in penasta ter podvoji svojo prostornino.

Moko in pecilni prašek presejemo in jo s ščepcem soli dodamo stepenim jajcem.

Vlijte v namaščen in z drobtinami obložen pekač ter pecite približno 40 minut, dokler ne dobi svetlo rjavo barvo. Preverite z vbodom igle!

Medtem želatino namočite v hladno vodo.

Zmešajte skuto z mascarponejem in sladkorjem.

Želatino dobro iztisnite in jo stopite v kozici na zelo nizki temperaturi. Vmešajte 3 žlice zmesi skute in maskarpone kremnega sira. Odstavite z ognja in preostali skute in maskarpone siru dodajte mešanico želatine. Na koncu začinite z limoninim sokom. Pokrijte in postavite v hladilnik za 2 uri.

Ohlajen biskvit prerežite na pol in ga premažite z bezgovim sirupom.

Iz hladilnika vzemite kremo iz skute in maskarpone kremnega sira ter z njo napolnite torto, preostanek kreme pa nanesite na zunanjo in zgornjo stran torte. Shranjujte v hladilniku, do postrežbe.

Krasite s sušenimi cvetlicami.

Share or print this recipe

več receptov

Marelična galeta s skuto

Rolada z ribezovo marmelado

Bananin kruh

Čokoladni srnin hrbet

Rabarbarina torta

Limonini mandljevi piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".