• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tiramisu v kozarcu

Sestavine

  • 500 g olupljenih jabolk
  • 120 ml vode
  • Vanilijev strok
  • 2 žlici Wiener Zucker sladkorja
  • Sok police limone
  • 2 palčki cimeta
  • 100 g polnozrnatih keksov
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 žlice ruma
  • 150 ml stepene smetane
  • 2 vrečki vanili sladkorja
  • Cimet v prahu za posip

Priprava

Segrejmo vodo v ponvi in dodajmo vse sestavine in na zmernem ognju kuhajmo 25-30 minut. Odstranimo cimetove palčke. Kuhane koščke jabolk zmešajmo z ročnim mešalnikom. Pustimo, da se čežana ohladi.

 

Z rokami zdrobimo polnozrnate piškote. Vzamemo mascarpone in mu primešamo rum, stepeno smetano, vanili sladkor. Mešamo, dokler masa ne postane popolnoma gladka. Na dno kozarca damo 1 cm zdrobljenih piškotov, nadaljujemo z 1 cm plastjo mascarponeja, potresemo s cimetom, dodamo čežano in postopek ponovimo. Na vrh dodamoše stepano smetano, posuto s cimetom. Postavimo v hladilnik in pustimo počivati 3-4 ure.

Share or print this recipe

več receptov

Last Minute Medenjaki

Novoletni ognjemet Rockets – Party Rockets

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Tiramisu v kozarcu

Cupcake s praženimi mandlji

Pujski za srečo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".