• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tiramisu Taco

Sestavine

za pribl. 12 kosov

Za testo

  • 200 g moke
  • 120 g vode
  • 2 jedilni žlici sončničnega olja
  • 2 čajni žlički kakava za peko

Za nadev

  • 1 hladna espresso kava
  • 200 g smetane za stepanje
  • 200 g mascarpone
  • 80 g Wiener Zucker sladkor v prahu

 

Nadalje

  • 1 pekač za mafine
  • Kakav za peko, za posipavanje

Priprava

Za pripravo testa dajte vse sestavine v posodo za mešanje ter testo gnetite približno 10 minut, da dobite čvrsto in gladko testo.

Pečico segrejte na 200 °C. Na pomokani delovni površini oblikujte kepo, ter jo pokrijte in pustite počivati približno 15 minut.

Raztegnite testo na debelino približno 5 mm ali malo tanjše in z okroglim rezalnikom za testo izrežite približno 10 cm velike kroge. Obrnite pekač za mafine navzdol in med obrnjene oblike za mafine položite izrezane kroge testa ter jih rahlo prepognite.

Taco žepke pecite v ogreti pečici približno 15-20 minut, da postanejo hrustljavi, nato počakajte, da se ohladijo.

Za nadev položite vse sestavine v posodo za mešanje in jih pri srednji hitrosti stepajte, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi. Ne mešajte predolgo ali premočno, sicer lahko zmes postane maslena.

Kremo vlijte v vrečko za meringe z okrasno cevko v obliki zvezdice in jo tik pred serviranjem enakomerno razporedite v taco žepke. Potresite s kakavom v prahu in takoj postrezite.

Share or print this recipe

več receptov

Pecivo z kuhanim vinom

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Čokoladni srnin hrbet

Polžki z borovnicami in skuto

Kokosove paličice

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".