• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Praznične pite

Sestavine

Za pecivo:

  • 200 g gladke moke
  • 100 g masla
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • Ščepec soli
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Lupina polovice bio limone

Za nadev:

  • 80 g suhih fig
  • 80 g posušenih datljev
  • 80 g suhih sliv
  • 150 g marelične marmelade
  • 1 žlica Wiener Zucker dekorativnega sladkorja

Priprava

Za krhko pecivo zgnetemo vse sestavine in testo za eno uro postavimo v hladilnik. Testo nato razvaljamo na pomokani površini na 2 mm in ga postavimo v modelčke, ki smo jih predhodno namastili. Dno prebodemo z vilicami. Preostalo krhko testo znova zgnetemo in ponovno razvaljamo na debelino 2 mm. Izrežemo 6 zvezdic.

Za nadev na drobno narežemo suho sadje in ga zmešamo z marmelado. Le tega nato razporedimo po krhkem pecivu. Na sredino položimo zvezde iz krhkega testa in potresemo z rjavim sladkorjem.

Pečemo pri 180 °C, približno 15-20 minut.

Share or print this recipe

več receptov

Adventni sufle

Tiramisu v kozarcu

Spekulasov namaz

Veganski orehovi piškoti

Pujski za srečo

Piškoti za srečo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".