Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo:
Za slivov kompot:
Za nadev:
Za mandljev preliv:
Zrele slive operemo in razrežemo. V kozici zavremo sladkor in vmešamo prašek za puding. Kuhajte 2-3 minute, nato odstavite z ognja.
Pečico segrejte na 175°C zgoraj/spodnje.
Za testo penasto stepemo jajca s sladkorjem. Moko in pecilni prašek dobro premešamo. Zmešajte olje in mleko.
Izmenično vmešajte mešanico moke in mešanico mleka v jajca v serijah, da dobite gladko testo.
Namastite vzmetni model, napolnite testo in pecite na srednji rešetki približno 40 minut. Naredite test s paličicami. Pustite, da se popolnoma ohladi.
Tortno podlago prečno razpolovimo. Spodnji del položite nazaj v pekač in okoli njega napnite obroč. Po vrhu razporedimo slivov kompot. Stepeno smetano stepemo s stabilizatorjem za stepeno smetano in sladkorjem v prahu, porazdelimo po kompotu. Postavite drugo nadstropje na vrh.
V ponvi raztopimo maslo s sladkorjem. Dodamo narezane mandlje in med, med stalnim mešanjem dušimo 2-3 minute. Mandljevo mešanico razporedite po torti in pustite, da se ohladi.
Share or print this recipe