• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Slivova torta

Sestavine

Za testo:

  • 3 jajca velikosti M
  • 210 g gladke pšenične moke
  • 100 ml mleka
  • 90 ml nevtralnega olja
  • ½ paketa pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • lupina polovice limone

Za slivov kompot:

  • 600 g popolnoma zrelih sliv
  • 60 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 žlici praška za vaniljev puding

Za nadev:

  • 400 ml stepene smetane
  • 2 žlici sladkorja sladkor v prahu

Za mandljev preliv:

  • 1 žlica masla
  • 60 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 100 g naribanih mandljev
  • 1 žlica medu

Priprava

Zrele slive operemo in razrežemo. V kozici zavremo sladkor in vmešamo prašek za puding. Kuhajte 2-3 minute, nato odstavite z ognja.

Pečico segrejte na 175°C zgoraj/spodnje.

Za testo penasto stepemo jajca s sladkorjem. Moko in pecilni prašek dobro premešamo. Zmešajte olje in mleko.

Izmenično vmešajte mešanico moke in mešanico mleka v jajca v serijah, da dobite gladko testo.

Namastite vzmetni model, napolnite testo in pecite na srednji rešetki približno 40 minut. Naredite test s paličicami. Pustite, da se popolnoma ohladi.

Tortno podlago prečno razpolovimo. Spodnji del položite nazaj v pekač in okoli njega napnite obroč. Po vrhu razporedimo slivov kompot. Stepeno smetano stepemo s stabilizatorjem za stepeno smetano in sladkorjem v prahu, porazdelimo po kompotu. Postavite drugo nadstropje na vrh.

V ponvi raztopimo maslo s sladkorjem. Dodamo narezane mandlje in med, med stalnim mešanjem dušimo 2-3 minute. Mandljevo mešanico razporedite po torti in pustite, da se ohladi.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".