• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sladica z marelicami in makom, ter skutino kremo

Sestavine

za pribl. 6 kosov

Za testo torte z makom:

  • 3 jajca
  • 1 skodelica Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 1/2 skodelice olja
  • 1 skodelica jogurta
  • 1 skodelica mletega maka
  • 1 skodelice moke
  • 1 g pecilnega praška

Sestavine za kremo:

  • 250 g manj mastne skute
  • 200 g vanilijevega jogurta
  • 120 g Mascarino (avstrijski mascarpone)
  • 50 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 2-3 skodelice marelične ali slivove marmelade
  • Poprova meta

Priprava

Pripravite makov kolač: Jajca s sladkorjem stepajte da se spenijo. Dodajte olje in jogurt ter dobro premešajte. Na hitro vmešajte mak, moko in pecilni prašek ter vse lepo razporedite v manjši pekač. Pečemo v pečici pri 170 stopinjah 30 minut ob kroženju zraka, nato pustimo, da se ohladi.

Za kremo vse sestavine dobro premešajte.

Iz makovega peciva izrežite majhne koščke in jih malo zdrobite.

V približno 6 skodelic (premera približno 10 cm) izmenično namestite makove drobtine, vanilijevo kremo in marelično ali slivovo marmelado. Na vrhu naj bo krema, okrasite z meto in marmelado.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".