Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 6 kosov
Za testo torte z makom:
Sestavine za kremo:
Pripravite makov kolač: Jajca s sladkorjem stepajte da se spenijo. Dodajte olje in jogurt ter dobro premešajte. Na hitro vmešajte mak, moko in pecilni prašek ter vse lepo razporedite v manjši pekač. Pečemo v pečici pri 170 stopinjah 30 minut ob kroženju zraka, nato pustimo, da se ohladi.
Za kremo vse sestavine dobro premešajte.
Iz makovega peciva izrežite majhne koščke in jih malo zdrobite.
V približno 6 skodelic (premera približno 10 cm) izmenično namestite makove drobtine, vanilijevo kremo in marelično ali slivovo marmelado. Na vrhu naj bo krema, okrasite z meto in marmelado.
Share or print this recipe