• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sladica s kvinojo in višnjami

Sestavine

 

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 200 g kvinoje
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 120 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 250 g skute
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 1 bio limona
  • 300 g višenj (lahko so iz kompota)
  • Wiener Zucker dekorativni sladkor

 

 

Priprava

Zavrite mleko in mu dodajte kvinojo. S pokrovko pokrite posodo in pustite, da se kvinoja kuha 15 minut. Po 15 minutah kuhalno ploščo izključite in pustite, da na plošči strmi še približno 10 minut. Kvinojo nato odstranite s toplote in pustite, da se ohladi.

Jajca ločite in zmešajte maslo, sladkor v prahu in rumenjake do penaste zmesti. Beljake stepite v sneg. Mešanici masla in sladkorja dodajte še skuto, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Nato dodajte še kvinojo, višnje in beljake.

Maso prelijte v pekače in pecite pol ure, na 180 °C. Sladico na koncu posujte s sladkorjem.

Nasvet: uporabite lahko tudi naribana jabolka!

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".