• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Skutna torta z jagodami

Sestavine

za dve tortni obliki (ø 20 cm)

Za biskvitne plasti:

  • 7 jajc
  • 250 g Wiener Zucker Sladkor za peko
  • 1 bio limona (naribana lupina in sok)
  • 150 ml olja
  • 130 ml vode
  • 300 g gladke moke
  • 1 zavitek pecilnega praška

Za kremo:

  • 300 g sira mascarpone
  • 500 g skute
  • 200 g vaniljevega pudinga
  • Wiener  Zucker Sladkor v prahu
  • 100 ml stepene smetane

Za polnilo:

  • približno 400 g jagod
  • 2–3 kozarci jagodno-vaniljevega namaza Fruchtikus

Za kepico sladoleda:

  • 60 g ostankov biskvita
  • 30 g kremnega sira
  • Wiener  Zucker Sladkor v prahu (v mlinčku)

Za čokoladno glazuro in okras:

  • 150 g bele čokolade za kuverturo
  • roza barvilo za živila

Dodatno:

  • sladkorne perle, posipi po želji
  • stožec za sladoled
     

Priprava

Pečico segrej na 180 °C (ventilator). Tortni obroč obloži s papirjem za peko.

Jajca in sladkor stepaj 10 minut. Naribaj limonino lupino in jo dodaj jajčni masi. Iztisni sok, skupaj z oljem in vodo počasi vmešaj v testo. Moko in pecilni prašek premešaj ter ju na kratko vmešaj v maso, da nastane gladko testo. Testo razdeli na pol in vlij v tortni obroči. Peči približno 35–40 minut (preizkusi z zobotrebcem). Pusti, da se ohladi v modelih.

Za kremo mascarpone, skuto, puding in sladkor dobro premešaj. Stepeno smetano vmešaj z nežnimi gibi. Kremo nalij v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom.

Jagode operi, osuši, odstrani peclje in nareži na rezine.

Obe biskvitni plasti poravnaj po višini (ostanke biskvita shrani za kasneje) in vsako horizontalno prereži, da dobiš 4 plasti. Spodnjo plast položi na servirno ploščo in ob robu z brizgalno vrečko nanesi krog skutne kreme. Znotraj obroča kreme na plast namaži debelo plast jagodnega namaza Fruchtikus in ga pokrij z jagodnimi rezinami. Na jagode nanesi še malo skutne kreme in poravnaj. Enako ponovi s srednjima plastema, nato pokrij z zadnjo plastjo. Najprej premaži zgornji del torte s kremo, nato stranice. Poravnaj s spatulo. Torti naj v hladilniku počivata nekaj ur.
Ko čokolada ni več povsem tekoča, lahko narediš lep kapljajoč učinek.
Iz ostankov biskvita, kremnega sira in sladkorja oblikuj kepico primernih dimenzij za stožec sladoleda. Kepico položi na torto. Najprej jo premaži s čokoladno glazuro, nato glazuro nanesi tudi po vrhu torte in pust, da steče ob strani. Takoj potresi s posipi. Stožec namesti na kepico.

Torto shrani v hladilniku do postrežbe.

 

Share or print this recipe

več receptov

Moderna linška torta

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Čokoladna-marelična torta

Piña Colada-vaflji

z mehurčki s pečenim ananasom

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".