Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za dve tortni obliki (ø 20 cm)
Za biskvitne plasti:
Za kremo:
Za polnilo:
Za kepico sladoleda:
Za čokoladno glazuro in okras:
Dodatno:
Pečico segrej na 180 °C (ventilator). Tortni obroč obloži s papirjem za peko.
Jajca in sladkor stepaj 10 minut. Naribaj limonino lupino in jo dodaj jajčni masi. Iztisni sok, skupaj z oljem in vodo počasi vmešaj v testo. Moko in pecilni prašek premešaj ter ju na kratko vmešaj v maso, da nastane gladko testo. Testo razdeli na pol in vlij v tortni obroči. Peči približno 35–40 minut (preizkusi z zobotrebcem). Pusti, da se ohladi v modelih.
Za kremo mascarpone, skuto, puding in sladkor dobro premešaj. Stepeno smetano vmešaj z nežnimi gibi. Kremo nalij v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom.
Jagode operi, osuši, odstrani peclje in nareži na rezine.
Obe biskvitni plasti poravnaj po višini (ostanke biskvita shrani za kasneje) in vsako horizontalno prereži, da dobiš 4 plasti. Spodnjo plast položi na servirno ploščo in ob robu z brizgalno vrečko nanesi krog skutne kreme. Znotraj obroča kreme na plast namaži debelo plast jagodnega namaza Fruchtikus in ga pokrij z jagodnimi rezinami. Na jagode nanesi še malo skutne kreme in poravnaj. Enako ponovi s srednjima plastema, nato pokrij z zadnjo plastjo. Najprej premaži zgornji del torte s kremo, nato stranice. Poravnaj s spatulo. Torti naj v hladilniku počivata nekaj ur.
Ko čokolada ni več povsem tekoča, lahko narediš lep kapljajoč učinek.
Iz ostankov biskvita, kremnega sira in sladkorja oblikuj kepico primernih dimenzij za stožec sladoleda. Kepico položi na torto. Najprej jo premaži s čokoladno glazuro, nato glazuro nanesi tudi po vrhu torte in pust, da steče ob strani. Takoj potresi s posipi. Stožec namesti na kepico.
Torto shrani v hladilniku do postrežbe.
Share or print this recipe