• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pujski za srečo

Sestavine

Za testo s kvasom:

  • 65 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 250 ml mleka
  • 500 g moke
  • 1 kocka kvasa ali 2 pakiranji suheka kvasa
  • 60 g mehkega masla
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 1 jajce za ščetkanje
  • 2 žlici mleka

 

Za barvanje:

  • 3 žlice Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 ščepec črne barvne paste

Priprava

V mlačno mleko vmešajte 1 žličko Wiener Zucker sladkorja in razdrobljen kvas. Po vrhu mešanice potresite malce moke. Pokrijte in pustite stari približno 10 minut. V skledo vsujte moko. Mešanico kvasa zgnetite z maslon, sladkorjem za peko, soljo in moko. Posodo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da na toplem vzhaja 50 minut.

Pečico segrejte na 180 °C. Testo še enkrat pregnetite in razvaljajte na približno 0.5 cm debelo testo. Izrežite 8 krogov s premerom 9 cm in jih položite na pekač. Iz preostalega testa izrežite še 8 krogov s premerom 2 cm. Majhne kroge položite na spodnjo tretjino velikih krogov. V majhne kroge prebodite dve luknici s pletilno iglo. To bo nos naših pujskov. 

Iz ostankov testa oblikujte ušesa. Izrežite 16 trikotnikov (1,5-2 cm dolžine). Stepite jajca in s pomočjo jajc pritrdite ušesa na velike kroge testa.

Pustite, da pujski vzhajajo 15 minut. Jajce nato stepite 2 dvema žlicama mleka in z mešanico premažite pujske. Pecite 13-15 minut. 

 

Dekoracija: sladkor v prahu zmešajte z mlekom in pujskom narišite oči. Počakajte, da se posušijo. Preostalo sladkorno mešanico obarvajte s črno živilsko barvo in pujskom dorišite še zenice.

Share or print this recipe

več receptov

Nugatovi piškoti

Mafini s cimetovimi zvitki

Čokoladna salama

Tiramisu v kozarcu

Čokoladne ploščice z lešniki

Novoletni ognjemet Rockets – Party Rockets

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".