• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Polžki z borovnicami in skuto

Sestavine

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 70 g masla
  • 500 g navadne moke
  • Polovica kocke svežega kvasa
  • 75 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 100 g kisle smetane
  • Ščepec soli

 

Skutin nadev:

  • 250 g skute
  • 100 g kisle smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 jajčni rumenjak
  • 250 g svežih borovnic

Priprava

Segrejte mleko in maslo. Moko, kvas, sladkor za peko, kislo smetano in sol zmešajte. Dodajte mlačno mleko in maslo ter vse skupaj zgnetite v mehko testo. Pokrijte ga, postavite na toplo mesto in počakajte 30 do 60 minut, da se testo dvigne.

Ločite jajca ter zmešajte skuto, kislo smetano, sladkor v prahu in rumenjake. Operite borovnice in jih osušite s papirnato brisačko.

Testo razdelite na dva dela. Polovico zvaljajte v trikotnik in jo premažite s polovico skutine mešanice. Posipajte s polovico borovnic in zvijte. Testo narežite na rezine debeline 2 cm.

Pekač obložite s peki papirjem in nanj razporedite rezine. Naj bo med njimi malce več prostora, saj med peko narastejo. Premažite jih z beljaki in posipajte s sladkorjem. Ponovite z drugo polovico testa.

Pecite 17-20 minut na 190 °C. Pustite, da se polžki ohladijo in jih nato posipajte s sladkorjem v prahu.

Nasvet: Se vam mudi? Namesto kvasa lahko uporabite tudi pecilni prašek.

Share or print this recipe

več receptov

Šolski stožec iz vafljev

Last Minute Medenjaki

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Kringel s slivami in lešniki

Fina makova torta

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".