• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Polnozrnata ribezova pita

Sestavine

  • 150 g gladke moke
  • 1 ščepec pecilnega praška
  • 200 g mletih lešnikov
  • 3 jajca
  • 1 rumenjak
  • 250 g mehkega masla
  • 150 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Limonina lupinica
  • 3 g cimeta
  • Ščepec soli
  • 150 g ribezove marmelade
  • 20 g naribanih mandljev
  • Wiener Zucker dekorativni sladkor

Priprava

Pečico segrejte na 170 °C. Zmešajte moko s pecilnim praškom in lešniki. Stepite jajca in rumenjak. Zmešajte maslo, sladkor, vaniljev sladkor, limonino lupinico, cimet in sol ter počasi vmešajte še jajca. Dodajte še mešanico moke in lešnikov.

Testo enakomerno razporedite po predhodno namaščenem pekaču. Namažite ga z marmelado in posipajte z naribanimi mandlji. Pecite 35 minut.

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Cupcake s praženimi mandlji

Srnin hrbet

Carski praženec z dušenimi slivami

Palačinke z lešniki in makom

Palačinke zaljubljenih

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".