• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Piškoti iz čokolade in vanilje

Sestavine

Orehovo testo:

  • 125 g hladnega masla
  • 125 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 jajce
  • 200 g moke
  • 60 g naribanih orehov
  • 0.5 žličke cimeta
  • 15 g kakava

Za vaniljevo testo:

  • 300 g moke
  • 200 g hladnega masla
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Žlička vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce
  • Ščepec soli

Priprava

V skledo vsujemo moko, sladkor v prahu, kakav in naribane orehe. Hladno maslo narežemo na koščke in ga dodamo. Dodamo še jajce, sol in cimet. Vse sestavine na hitro pregnetemo, da nastane gladko testo. Testo nato zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejemo na 180 °C in pekač obložimo s peki papirjem. Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na debelino 0.5 cm. Z modelčki oblikujemo piškote in jih spečemo.

Share or print this recipe

več receptov

Piškoti iz čokolade in vanilje

Kolački iz medenjakov

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Vaniljeve zvezdice

Makove žemljice z marmelado

Veganski orehovi piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".