• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Palačinke s kokosom in banano

Sestavine

  • 25 g kokosove moke
  • 40 g navadne moke
  • 2 žlici riževe moke
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 1 jajce
  • 60 g masla ali kokosovega olja
  • 4 velike banane
  • 80 ml limetinega soka
  • Žlička sladkorja za posip

Priprava

Pekač prekrijte s peki papirjem in posipajte s kokosovi kosmiči. Pecite jih 5 minut na 150 °C, dokler ne porjavijo.

Zmešajte kokosovo mleko z jajci. Dodajte navadno in riževo moko, pečeni kokos in sladkor. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka, homogena zmes. V ponvi segrejte kokosovo maščobo ali pa maslo in specite palačinke.

Banane olupite in narežite na tanke rezine. Dodajte jim malce masla ali pa kokosovega olja in jih pecite dokler ne bodo dobile nežne zlate barve. Posipajte jih z malce sladkorja in pecite tako dolgo, da bo ta karameliziral. Dodajte malce limetinega soka. Lepo servirajte.

 

Share or print this recipe

več receptov

Kokosovi piškoti s sladkorno glazuro

in posušenimi cvetovi

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Srca iz skutinega testa in pudinga

Fina makova torta

Polnozrnata ribezova pita

Torta z rumom in kokosom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".