• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Novoletni ognjemet Rockets – Party Rockets

Sestavine

Čas priprave: 30 minut
Obroki: pribl. 25 kosov

Za testo:

  • 300 g večnamenske moke
  • 200 g hladnega masla
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 jajce
  • 1 žlička burbonskega vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli

Za nadev iz šampanjca in kremnega sira:

  • 80 g kremnega sira
  • 1 žlica Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 2 žlici šampanjca ali prosecca

Za dekoracijo:

  • 70 g bele čokoladne kuverture
  • 70 g mlečne čokoladne kuverture
  • Sladkorni biseri/sladkorne zvezdice

Dodatki:

  • Zlati papirnati kozarčki za mafine/praline

  • Zlat darilni trak

Priprava

Pripravite testo:

V posodo za mešanje damo moko in sladkor v prahu.

Hladno maslo narežemo na majhne koščke in dodamo v skledo.

Dodamo jajce in sol ter vse sestavine zgnetemo v testo.

Testo zavijte v plastično folijo in ohladite v hladilniku za približno 30 minut.

Oblikujte in pecite:

Pečico segrejte na 180°C zgornji in spodnji gretje. Pekač obložimo s peki papirjem.

Delovno površino rahlo potresemo z moko. Testo z valjarjem razvaljamo na približno 0,5.

Iz testa z ostrim nožem izrežemo oblike rukole.

Nabodala previdno zapičite do polovice v polovico oblik rakete.

Rukole pečemo v ogreti pečici 8 minut. Nato naj se popolnoma ohladi.

Pripravite nadev:

Zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in šampanjec ali prosecco. Mešanico hladite 30 minut.

Sestavite in okrasite:

Na rukole z nabodali namažite malo nadeva iz šampanjca in kremnega sira, nato pa na vrh pritisnite drugi kos rukole brez nabodala. Trdno pritisnite, da pritrdite.

Rukole 10 minut hladimo v hladilniku.

Kuverturi iz bele in mlečne čokolade stopimo.

Konice rukol pomočimo v stopljeno čokolado.

Po želji čokolado pokapamo po trupih rukole ali obložimo spodnje dele in okrasimo s sladkornimi perlami ali zvezdicami.

Zlate skodelice nataknite na nabodala.

Na nabodala pritrdite zlat darilni trak in konce zavijte s škarjami.

Share or print this recipe

več receptov

Veganski orehovi piškoti

Wiener Zucker božična torta

Mandljevo-brusnična torta s kremo iz bele čokolade

Makove žemljice z marmelado

Vroči Aperol

Čokoladni gumbi

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".