• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Nektarinino-rožmarinov čatni

Sestavine

  •  500 g nektarin
  • 2 čebuli
  • 2 žlici repičnega olja
  • 250 g jabolčnega kisa
  • 250 g vode
  • 250 g Želirni sladkor 3:1
  • 1 čajna žlička soli
  • 3–4 vejice rožmarina

Priprava

Nektarine operemo, odstranimo koščice in jih narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in prav tako nasekljamo. V večjem loncu segrejemo olje in na njem stekleno popražimo čebulo.

Dodamo narezane nektarine in sol ter na hitro podušimo med mešanjem. Zmes zalijemo z vodo, dodamo želirni sladkor in del jabolčnega kisa. Znižamo temperaturo na srednjo in čatni kuhamo pokrito približno 20–30 minut, občasno premešamo. Med kuhanjem postopoma dolivamo preostali jabolčni kis.

Še vroč čatni nalijemo v čiste kozarce, jih dobro zapremo in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Shranjen v shrambi zdrži najmanj 3–6 mesecev. Odlično se poda kot pikantna omaka k žaru, pečenim jedem ali kot namaz na kruh.

Share or print this recipe

več receptov

Višnjev čatni

Marmelada iz kokosa in jagod

Marmelada iz rabarbare in jagod

Marmelada iz črnega ribeza

Marmelada iz breskev in fig

Ribezov "After Eight"

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".