
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nektarine operemo, odstranimo koščice in jih narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in prav tako nasekljamo. V večjem loncu segrejemo olje in na njem stekleno popražimo čebulo.
Dodamo narezane nektarine in sol ter na hitro podušimo med mešanjem. Zmes zalijemo z vodo, dodamo želirni sladkor in del jabolčnega kisa. Znižamo temperaturo na srednjo in čatni kuhamo pokrito približno 20–30 minut, občasno premešamo. Med kuhanjem postopoma dolivamo preostali jabolčni kis.
Še vroč čatni nalijemo v čiste kozarce, jih dobro zapremo in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Shranjen v shrambi zdrži najmanj 3–6 mesecev. Odlično se poda kot pikantna omaka k žaru, pečenim jedem ali kot namaz na kruh.
Share or print this recipe