• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Moderna linška torta

Sestavine

Sestavine za krhko testo

  • 150 g hladnega masla
  • 200 g moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 75 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 175 g mletih lešnikov
  • 1 jajce

Sestavine za nadev

  • 250 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 300 g malinove marmelade
  • sok stisnjene limone
  • sredica vaniljevega stroka
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 5 žlic grobo nasekljanih lešnikov
  • sladkor za posipanje Wiener Zucker 

Priprava

Priprava:

Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo, ga ovijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za eno uro. Pekač obložimo s peki papirjem, po katerem razporedimo krhko testo, a na vsega; približno za dve žlici ga odvzamemo celotni testeni masi in ga shranimo za kasneje. Pekač s krhkim testom za nekaj časa ponovno postavimo v hladilnik.

Medtem pripravimo nadev: v kozici zmešamo marmelado in maline, nato začnemo mešanico počasi segrevati, vmes ji dolijemo limonin sok ter dodamo še vaniljevo sredico in vaniljev sladkor. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo za več kot polovico in jo pustimo še nekaj časa nežno vreti na zelo nizki temperaturi.

V okrogli pekač, obložen s krhkim testom, vlijemo malinovo mešanico. Nato na hitro prepražimo grobo nasekljane lešnike in jih porazdelimo po malinovem nadevu. Vse skupaj prekrijemo s preostankom krhkega testa.

(Iz testa napravimo trakove in jih v obliki mreže položimo čez nadev).

Moderno linško torto položimo v dobro segreto pečico in jo pečemo približno 1 uro na 175 stopinj Celzija. Pečeno torto popolnoma ohladimo, nato jo pred serviranjem posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker.

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke z lešniki in makom

Cmoki s slivovo marmelado

(ali s svežimi slivami)

Tiramisu z jabolčno čežano

(v kozarcu)

Pustna torta

Rabarbarina torta

Srnin hrbet

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".