• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz črnega ribeza

Sestavine

Porcije: 6 skodelic x 250ml
Čas priprave: 15 minut

  • 1300 g črnega ribeza
  • 1000 g Wiener želirnega sladkorja 1:1
  • 1 zavitek Bourbon vanilijevega sladkorja

Priprava

  1. Ribez operite in ga z vilicami previdno odstranite z pecljev. Pazite, da na jagodah ne ostanejo peclji.
  2. Jagode dajte v skledo in jih pretlačite z ročnim mešalnikom. Pire precedite skozi drobno sito v skledo.
  3. Dodajte vanilijev sladkor Bourbon in sladkor za vlaganje ter zavrite.
  4. Pustite da zavre 4 minute.
  5. Nemudoma vlijte v pripravljene skodelice.

Namig: Uporabite plastične rokavice za enkratno uporabo, saj ima črni ribez močno barvilo.

Namig: Če želite, lahko marmelado iz črnega ribeza začinite tudi z 50 ml rjavega ruma. Rum dodajte neposredno pred polnjenjem skodelic v maso.

Share or print this recipe

več receptov

Malinova marmelada z belo čokolado

Marmelada iz pečenih jabolk

z mandlji

Marmelada iz kokosa in jagod

Marmelada iz breskev in fig

Syrup iz limete, kumare in bezovih cvetov

Nektarinino-rožmarinov čatni

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".