• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Mangov rolada

Sestavine

  • 1 kg manga
  • 1 zavitek Želirni sladkor 1:1

Rolada

  • 6 jajc sobne temperature
  • 100 g Sladkor za peko
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 90 g moke
  • 1 ščepec pecilnega praška

Poleg tega

  • 1 kozarec domačega mangovega džema
  • 100 g kokosove moke (nariban kokos)
  • Sladkor v prahu (v mlinčku)

Priprava

Za džem:

Pripravite 10–15 kozarcev po 200 ml in jih sterilizirajte z vrelo vodo. Mango olupite, odstranite koščico in meso narežite na kocke. V večjem loncu zmešajte mango in želirni sladkor.

Segrevajte na srednji temperaturi in občasno premešajte. Nato vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešajte v gladko zmes. Pustite, da močno vre približno 4 minute. Še vročo maso nato vlijte v kozarce, jih takoj dobro zaprite in pustite, da se popolnoma ohladijo.

Za rolado:

Pečico segrejte na 180 °C (zgornje/spodnje gretje) in pekač obložite s peki papirjem.

Jajca, sladkor, vaniljev sladkor in sol stepajte v večji posodi na najvišji hitrosti približno 7–10 minut, da dobite svetlo, puhasto maso. Moko zmešajte s pecilnim praškom, presejte in jo vmešajte v jajčno maso ročno, postopoma in nežno.

Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in pecite približno 10–15 minut do zlatorjave barve. Še vročo biskvitno ploščo prevrnite na čisto kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem, in previdno odstranite peki papir. Z pomočjo krpe biskvit previdno zvijte in pustite, da se popolnoma ohladi – tako se bo pozneje lažje namazal in zvil.

Nariban kokos na suho popražite v ponvi na srednji temperaturi do zlatorjave barve in pustite, da se ohladi. Biskvit enakomerno premažite z mangovim džemom in potresite s praženim kokosom.

Previdno zvijte v rolado in posujte s sladkorjem v prahu Wiener.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".