Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Rolada
Poleg tega
Za džem:
Pripravite 10–15 kozarcev po 200 ml in jih sterilizirajte z vrelo vodo. Mango olupite, odstranite koščico in meso narežite na kocke. V večjem loncu zmešajte mango in želirni sladkor.
Segrevajte na srednji temperaturi in občasno premešajte. Nato vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešajte v gladko zmes. Pustite, da močno vre približno 4 minute. Še vročo maso nato vlijte v kozarce, jih takoj dobro zaprite in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Za rolado:
Pečico segrejte na 180 °C (zgornje/spodnje gretje) in pekač obložite s peki papirjem.
Jajca, sladkor, vaniljev sladkor in sol stepajte v večji posodi na najvišji hitrosti približno 7–10 minut, da dobite svetlo, puhasto maso. Moko zmešajte s pecilnim praškom, presejte in jo vmešajte v jajčno maso ročno, postopoma in nežno.
Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in pecite približno 10–15 minut do zlatorjave barve. Še vročo biskvitno ploščo prevrnite na čisto kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem, in previdno odstranite peki papir. Z pomočjo krpe biskvit previdno zvijte in pustite, da se popolnoma ohladi – tako se bo pozneje lažje namazal in zvil.
Nariban kokos na suho popražite v ponvi na srednji temperaturi do zlatorjave barve in pustite, da se ohladi. Biskvit enakomerno premažite z mangovim džemom in potresite s praženim kokosom.
Previdno zvijte v rolado in posujte s sladkorjem v prahu Wiener.
Share or print this recipe