• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Majhni orehovi rogljički

Sestavine

Za testo:

  • 200 g kremnega sira
  • 250 g masla
  • 400 g pšenične moke

Za nadev:

  • 50 g naribanih orehov
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • ½ do 1 majhna bio pomaranča

Preliv:

  • Rjavi sladkor
  • Temna čokolada
  • Lešniki

Priprava

Vse sestavine dobro premešamo in pregnetemo. Testo oblikujemo v kroglico, zavijemo v prozorno folijo in ohladimo za vsaj 1 uro. Za nadev zmešamo orehe, pecilni sladkor in lupino bio pomaranče. Pečico segrejemo na 180 °C.

Delovno površino pomokamo, testo narežemo na osmine, ga oblikujemo v kroglice in jih na tanko razvaljamo. Iz razvaljanega testa izrežemo trikotnike.

Napolnimo jih z nadevom, zvijemo s široke na koničasto stran in položimo na pekač, obložen s peki papirjem za peko. Rogljičke potresemo s sladkorjem. Pečemo približno 20 minut do zlato rjave barve.

Ko se rogljički ohladijo, jih okrasimo s tekočo čokolado in lešniki.

Share or print this recipe

več receptov

Božični buhtlji

z granatnim jabolkom in figami

Kokosovo pecivo z makom

Božični cake popsi

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Adventni šarkelj

Tiramisu v kozarcu

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".