• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Linške palčke

Sestavine

Za pekač velikosti pribl. 47 x 39 cm

  • 250 g hladnega masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 250 g Fini’s gladke pšenične moke
  • 150 g Sladkor za peko
  • 200 g mletih mandljev
  • 1/2 paket pecilnega praška
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 konica noža mletih klinčkov
  • 1 ščepec soli

Za premaz:

  • 400 g ribezove marmelade
  • 1 žlica ruma
  • Sladkor v prahu (v mlinčku) za posip

Priprava

Segrejte pečico na 160 °C. Narežite maslo na kose in zgnetite v krhko testo z jajcem, rumenjakom in suhimi sestavinami. 2/3 testa razvaljajte na pekaču s papirjem za peko do robov. Zmešajte ribezovo marmelado in rum v gladko maso ter enakomerno razdelite po krhkem testu. Preostalo testo tanko razvaljajte in razrežite v 1 cm široke trakove ter jih razporedite diagonalno na pekač z razmikom 1 - 1,5 cm. Pecite na srednjem nivoju pribl. 20 minut pri 160 °C. Pustite, da se popolnoma ohladi ter narežite na trakove. Rahlo posipajte s sladkorjem v prahu.

Rok trajanja (pri dobro zaprti posodi): Pribl. 3 tedni. Dobro je vedeti: Delajte hitro: Če testo med delom postane prevroče in krhko dodajte 1-2 žlici ledeno hladne vode.


V sodelovanju z Baking Barbarine.

 

 

 

 

Share or print this recipe

več receptov

Tiramisu v kozarcu

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Piškoti za srečo

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Čokoladne ploščice z lešniki

Praznične pite

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".