• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Lešnikovi-figovi štrudlji

Sestavine

za testo:

  • 140 g moke
  • 80 ml mlačne vode
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlica olja in še malo za mazanje

za nadev iz lešnikov in fig:

  • 250 g mletih lešnikov
  • 170 g mleka
  • 70 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • ½ čajne žličke cejlonskega cimeta
  • 100 g fig
     
  • Oziroma: 50 g topljenega masla za premaz testa
  • Oziroma: 1 jajce in malo mleka za premaz

 

Priprava

Kako pripraviti listnato testo

Vse sestavine za testo dajte v posodo za mešanje in jih s kuhinjskim ali kavljem ročnega mešalnika pregnetite pribl. 7-10 minut.

Nato testo vzemite iz sklede in oblikujte v kroglo.

Skledo sperite z vrelo vodo, vanjo nacedite malo olja, vrzite vanj testo, pokrijte in pustite počivati približno 45 minut. Medtem pripravite nadev iz lešnikov in fig

Kako pripraviti nadev iz lešnikov in fig

Operemo in očistimo fige in jih narežemo na majne koščke.

Nato dajte vse sestavine za nadev v skledo in jih dobro premešajte.

Kako pripraviti štrudelj iz lešnikov in fig

Pečico segrejte na 180 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko.

Testo položite na čisto, rahlo pomokano kuhinjsko krpo in ga razvaljajte (čim bolj na tanko).

Nato testo s pestjo nežno potegnite v tanek pravokotnik, dokler se kuhinjska krpa nekoliko ne pokaže (pazite, da testo ne prebodete z nohtom ali s premočnim potegom).

Nato odrežite debelejše robove in jih premažite s stopljenim maslom.

Nadev enakomerno razporedite po testu in prepognite desno in levo stran testa.

S pomočjo kuhinjske krpe ohlapno zvijemo list lešnikovega štrudlja in ga dvignemo na pripravljen pekač.

Jajce razžvrkljamo z mlekom in ga na tanko namažemo po štrudlju.

Segrejte pečico in lešnikovo pecivo pecite na srednji rešetki približno 50-60 minut, do zlato rjave barve in hrustljave konzistence.

Share or print this recipe

več receptov

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Velikonočni muffini

Piškoti za srečo

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Polnozrnata ribezova pita

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".