• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kokosove paličice

Sestavine

Sestavine za paličice:

  • 300 g marcipana
  • 100 g prepražene kokosove moke
  • 2 cl kokosovega ali lešnikovega likerja

Sestavine za okraševanje:

  • 50 g bele čokolade
  • 50 g mlečne čokolade
  • 50 g jedilne čokolade
  • sesekljane pistacije, lešnikov krokant ali prepraženi orehi in kokosova moka

Priprava

Priprava:

Nad vodno kopeljo (manjši lonec položimo nad večjega z vrelo vodo) raztopimo vsako čokolado posebej in pustimo, da se ohladi do mlačnega.

Marcipan, kokosovo moko in liker zmešamo v maso in iz nje oblikujemo majhne paličice, ki jih polagamo na krožnik. Pustimo, da se dobro strdijo.

Nato začnemo paličice pomakati v različne vrste čokolade, na koncu pa jih izmenično povaljamo še v pistaciji, krokantu ali prepraženih orehih in kokosovi moki.

Share or print this recipe

več receptov

Čarovniški klobuk na hitro, z jabolčnim nadevom

Tarte z jagodami in bezgom

Palačinke z lešniki in makom

Orehova torta s cimetom in jabolki

Tiramisu z limono in malinami

Limonini mandljevi piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".