• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jagodno češnjev džem

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 500 g češenj
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

Jagode operemo, dobro odcedimo in odstranimo peclje. Češnje operemo, odstranimo peclje in jih izkoščičimo. Dve tretjini sadja spasiramo, ostalo pa narežemo na majhne koščke ter vse skupaj zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1. Maso zavremo in kuhamo 7-9 minut, nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Če se kapljica marmelade na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in še vroč džem napolnimo v kozarce ter dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Jagodno češnjev džem

Višnjev čatni

Vložene breskve z kardamomom

Nektarinino-rožmarinov čatni

Malinov džem s penino in citronsko meliso

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".