• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Hitro listnato testo z rabarbaro in skuto

Sestavine

za pribl. 8 kosov

  • 1-2 pravokotna lista rogljička ali listnatega testa
  • 1 jajce
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu  
  • 1/2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 40 g masla
  • 250 g manj mastne skute
  • 20 g jedilnega škroba
  • pribl. 50 g rabarbare (1-2 stebli)
  • 1 jajce za mazanje
  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)  za posipanje

 

Priprava

Testo položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Razrežite na 8 pravokotnih kosov. Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka.

Jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepite da dobite kremasto maso. Počasi stopite maslo in ga postopoma vmešajte v mešanico jajc in sladkorja. Dodamo skuto in škrob. Ko odstranite konce stebel, na tanko olupite oprana stebla rabarbare in jih narežite na majhne koščke.

Na sredino vsakega testa dajte žlico skutine zmesi in po njej enakomerno razporedite rabarbaro.

Primite dva diagonalno nasprotna konca testa in ju tesno stisnite skupaj, da se med peko ne odpreta.

Stepite jajce in z njim premažite testo.

Pecite približno 20 minut.

Počakajte, da se ohladijo, in posipajte s sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladna mangova poke cake

Ljubezensko pismo

Makovi zvitki

Čokoladna torta s poprovo meto

Pirina skutna torta

Sacher keksi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".