• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Brusnične pite

Sestavine

Testo: 

  • 200 g masla
  • 3 žlice Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 300 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice ledeno mrzle vode

 

Nadev:

  • 1 kg brusnic
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • Ščepec nageljnovih žbic v prahu
  • 1 cimetova palčka

Priprava

Za nadev, operite jagode brusnic, jih odcedite in odtrgajte stebla. Brusnice zmešajte z Wiener Zucker želirnim sladkorjem in dodajte cimetovo palčko ter nageljnove žbice. Sadno maso zavrite in kuhajte 4 minute. Cel čas mešajte, da se marmelada ne prime na dno lonca.

Vročo marmelado prelijte v čiste kozarce, jih zaprite in obrnite na glavo. Pustite, da se ohladi.

Maslo narežite na majhne kocke. Zmešajte s sladkorjem, moko, ščepcem soli, dvema rumenjakoma in tremi žlicami ledeno hladne vode. Testo nato zavijte v folijo in pustite v hladilniku za eno uro.

Pečico segrejte 180 °C. Testo razvaljajte po malce pomokani površini, debeline približno 4 mm. Izrežite več krogov velikih 6 cm in 6.5 cm. Manjše kroge položite na pekače obložene s peki papirjem. Marmelado namažite v sredino krogov, vsak mora imeti rob velik približno 1 cm. V večje kroge zarežite križ in jih položite na manjše kose testa. Robove trdno pritisnite z vilicami.

Jajčne rumenjake stepite z žlico hladne vode in nato premažite pite. Pecite pri 180 °C 15-20 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Posipajte jih z Wiener Zucker sladkorjem v prahu.

Nasvet: Uporabite lahko tudi druge vrste marmelad!

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".