• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Cupcake s praženimi mandlji

Sestavine

  • 3 jajce (velikosti M) sobne temperature
  • 120 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 ščepec soli
  • Ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek Bourbon vanilijevega sladkorja
  • 120 ml olja
  • 100 g kisle smetane
  • 80 g ribanih mandljev
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 150 g narezanih praženih mandljev

za kremo

  • 150 g mascarpone
  • 200 g sladke smetane
  • 1 zavitek kremfiksa (utrjevalec za stepeno smetano)
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • ½ čajne žličke spekulatius mešanice začimb
  • 1 čajna žlička amaretto (po želji)
  • 150 g manj mastne skute

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in s papirjem obložite 12 odprtin pekača za mafine.

Jajca s sladkorjem, soljo in vaniljo stepite približno 5-7 minut.

Na najnižji stopnji vmešajte olje in kislo smetano.

Moko zmešajte z mandlji in pecilnim praškom ter jo dodajte drugim sestavinam.

Dodajte 120 g sesekljanih praženih mandljev in z žlico za sladoled ali navadno žlico vlijte testo v pripravljene modelčke za mafine.

Mandljeve mafine pecite v ogreti pečici približno 20-25 minut, da se zlato rjavo obarvajo, nato jih pustite, da se popolnoma ohladijo.

Vse sestavine, ki so potrebne za kremo, razen skute, dajte v posodo za mešanje in na hitro premešajte, da dobite kremasto in čvrsto zmes. Pazite, da zmesi ne mešate predolgo, sicer se lahko spremeni v maslo. Ko zmes dobi strukturo in je dovolj trdna, je popolna.

Na najnižji stopnji vmešajte posneto skuto in kremo prelijte v vrečko za cevi z okrasnim nastavkom v obliki zvezde.

Za popoln "vrtinec" v sredino mafinov najprej vtisnite malo kreme. Nato mafin s smeri od zunaj navznoter premažite in potresite s preostalimi praženimi mandlji.

Praženi mandljevi mafini bodo v hladilniku zdržali približno 2-3 dni, vendar so najboljši sveži prvi dan.

Share or print this recipe

več receptov

Kringel s slivami in lešniki

Nedeljski kuglof

s kremnim sirom

Pustna torta

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Blueberry Cheesecake

Babka

Lešnikovi-figovi štrudlji

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".